Despre noi

Liceul Teologic Baptist “Betania” Sibiu a luat fiinţă in anul 1993 ca liceu de stat, reprezentand comunitatea evanghelică neo-protestantă din judeţul Sibiu. Acesta a funcţionat anterior in alte două locaţii: Liceul de Construcţii şi Prelucrare a Lemnului ,,Avram Iancu”, respectiv Biserica Baptistă ,,Betania”, Sibiu.

Pana in prezent Liceul Teologic Baptist „Betania” a avut 3 directori: Virgil Bala pana in 1997, Florescu Florin pana in 2010, Ordeanu Mihai pană in prezent.

Incepand cu anul şcolar 1996-1997, Liceul s-a mutat in actuala locaţie, un corp al Grădiniţei cu program prelungit nr.42, Str. N. Iorga nr. 53B. O dată cu anul şcolar 2010-2011, Liceul Teologic Baptist „Betania” a fost arondat din punct de vedere administrativ Liceului Teoretic „Constantin Noica” fără a-şi pierde specificul, clădirea şi viziunea. (actulamente functioneaza ca structura a liceului mai sus mentionat).

Declaraţia de misiune a şcolii: Liceul nostru urmăreşte să dea societăţii, familiei şi lucrării lui Dumnezeu o generaţie de tineri cu o cultură generală solidă, precum şi cu o gandire şi o morală bazate pe Sfanta Scriptură.

Oferta educaţională: o clasă (30 de locuri) nivel liceal, Filiera vocaţională, Profil teologic, Specializarea Teologie Baptistă.

Rezultate la examenul de bacalaureat: ani la rand, liceul s-a bucurat de un procent de 100% promovabilitate la bacalaureat, fiind remarcat şi in presa anului 2008 ca unicul liceu sibian cu astfel de rezultate.

Rezultate la olimpiade şi concursuri:

Pe parcursul celor 18 ani de existenţă, mulţi elevi au obţinut premii la diverse concursuri şi olimpiade:

  • Premiul I, la faza judeţeană a Olimpiadei de Limbă Latină, in anul 1996
  • Suciu Daniel, clasa a X-a a fost unicul caştigător pe Romania al concursului Can we have an impact on our culture? iniţiat de Association of Christian Schools International şi premiat cu participarea la Conferinţa Impact 2001, Los Angeles, SUA.
  • Victor Rusu a fost premiat cu menţiune la Concursul Naţional Dual PC, in anul 2009
  • Părău Beniamin a participat la Olimpiada de istorie, faza naţională, 2006 iar Părău Lavinia la Olimpiada de Psihologie, faza naţională, 2010.
  • Rotar Diana a obtinut Premiul I la faza nationala a Olimpiadei de Religie Evanghelica desfasurata in 2011 la Oradea.
  • Cristina Cretu – prima medie pe judet la Bacalaureat – sesiunea vara 2011.

Activităţi specifice

  • Liceul Betania a participat consecutiv incepand cu anul 1999 la Conferinţa ACSI Student Leadership Conference, in Budapesta, Ungaria.
  • Festivalul Naţional Coral al Liceelor Creştine Evanghelice, Soli Deo Gloria, ajuns in 2010 la a XVI-a ediţie, la care a participat an de an şi Corul Liceului Betania.
  • Concursul pe clase, desfăşurat in ambianţa unei biserici locale, in care se intrepătrund valenţele spirituale cu cele artistice ale fiecărei clase, punand in valoare talentele fiecărui elev in parte.
  • In cadrul parteneriatului cu misionari americani, Liceul s-a bucurat de activitatea de voluntariat a trei misionari: Bev Charles, Richard Forsen şi Michael Gravitt.

Liceul nostru este membru al Asociaţiei Internaţionale a Şcolilor Creştine (A.C.S.I.) din anul 1995. Prin aceasta asociaţie, elevii beneficiază de: sponsorizare, schimb de experienţă cu alte şcoli din ACSI, conferinţe internaţionale de leadership, posibilităţi de a studia in străinătate, etc. Elevii participă la concursuri si competiţii de nivel judeţean şi naţional: olimpiade, sesiuni de comunicări ştiinţifice, festivaluri de muzică corală, campionate şi intreceri sportive, tabere creştine, excursii etc. Formaţia corală a liceului susţine programe muzicale in diferite biserici din judeţul Sibiu.