Viziune

Una dintre cele mai importante binecuvantari pe care Dumnezeu a lasat-o familiilor este prezenta copiilor.

Fiecare familie isi doreste ca acestia sa ajunga oameni autentici, cu o inalta tinuta morala, cu deprinderi spirituale , academice si sociale. Pentru a atinge aceste deziderate, in orasul Sibiu, Dumnezeu ne-a lasat harul sa existe un liceu crestin unde tinerii sa se formeze din toate aceste puncte de vedere. Liceul Teologic Baptist ‘Betania’ are ca scop formarea si educarea tinerilor pentru a deprinde un caracter crestin si competente academice adecvate oricarei forme de studii universitare dorite dupa absolvirea liceului. Intr-un mediu desacralizat si depersonalizat, liceul nostru vine in sprijinul elevilor prin indrumare si ghidare spirituala pentru valorile crestine . In mijlocul unei societati in care viciile (tutun, alcool, droguri) pot patrunde foarte usor, in liceul ‘Betania’ se regaseste un mediu protejat, in care valorile crestine sunt promovate intr-un anturaj familial si calduros. Spre deosebire de multe alte unitati scolare unde se pune pret doar pe capacitatea mentala a elevului, liceul nostru cauta o educatie holistica si prin zidirea sufletul tanarului in valorile eterne divine.

Alaturat caracterului crestin, profesorii militeaza si pentru dezvoltarea competentelor academice, asa incat elevul sa fie cu totul destoinic pentru orice lucrare buna. Dumnezeu ne-a binecuvantat si cu performante scolare deosebite la concursurile si olimpiade nationale (olimpliada de Religie, Limba, comunicare si literatura romana, Limba Engleza, Istorie, Psihologie ).

Scoala noastra este cuprinsa in reteaua invatamantului preuniversitar de stat a judetului Sibiu. Examenul de admitere in liceu respecta metodologia elaborata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, fiind precedat de preselectie, pe baza unui interviu Absolventii primesc diploma de bacalaureat pe baza examenelor sustinute, avand posibilitatea de a urma orice forma de invatamant superior din Romania.

Liceul nostru dispune de materiale didactice pentru disciplinele fiecarui nivel de studii dupa cum urmeaza:

  • Biblioteca
  • Laborator de informatica
  • Sala de lectura si documentare
  • Laborator de stiinta
  • Patru sali de clasa modernizate
  • Resursele materiale (sali de clasa modernizate, laborator informatica ) sunt completate de resursele profesorilor, din care 50 % au gradul didactic I, iar 20 % urmeaza cursuri de doctorat.

Anual li se ofera posibilitatea elevilor de clasa a VIII-a sa se inscrie la Liceul Betania in limita a 30 de locuri pe clasa. Perioada de inscriere pentru clasa a IX-a se va desfasura in 27-31 mai 2011, sustinerea interviului va avea loc la sediul liceului din strada Nicolae Iorga, nr.56 B, in 1-3 iunie 2011, iar afisarea rezultatelor interviului in 4 iunie 2011.

Daca sulfetul este vesnic, inscrie-te la Liceul Crestin ‘Betania’ Sibiu, a carui viziune este sa formeze oameni care sa-L cunoasca pe Dumnezeu, cu un caracter zidit pe valorile crestine, cu inalte competente academice si cultural, pentru a putea fi integrati si reprezentativi in familie, biserica si societate.

Pastor prof. Radu Campean